KETAHUI RAHSIA BAGAIMANA SEBUAH APLIKASI, BOLEH MENGUBAH KUALITI BACAAN AL-QURAN ANDA KEPADA LEBIH BAIK. [Step-By-Step Guide]

KEUNIKAN APLIKASI CEPAT QURAN yang tiada pada aplikasi Al-Quran Bahasa Melayu yang lain ialah, ia membimbing pelajar bermula DARI ASAS untuk mengenal huruf-huruf Hijaiyyah dengan sebutan Makhraj yang betul, dan membantu pelajar menguasai hukum-hukum Tajwid secara SISTEMATIK.

Tidak seperti Aplikasi Al-Quran yang lain, dimana ianya terus kepada bacaan potongan ayat-ayat Al-Quran.

Aplikasi ini sesuai bagi mereka yang mempunyai KEKANGAN MASA untuk menghadiri kelas secara bersemuka,  dan sangat sesuai dijadikan sebagai ALAT RUJUKAN ilmu Tajwid bagi Pencinta Al-Quran semua. 

Cara penyampaiannya MUDAH dan SESUAI UNTUK SEMUA peringkat umur.

KINI, DIMANA-MANA DAN BILA-BILA MASA ANDA DAPAT BELAJAR MENGAJI.  

Mungkin KEKANGAN MASA untuk hadiri kelas secara bersemuka, atau masih mempunyai perasaan MALU, dan tidak tahu bagaimana untuk bermula. 

Izinkan kami bersama-sama anda menguasai bacaan Al-Quran secara MUDAH dan CEPAT.

Mengikut pengalaman kami, ramai dikalangan pelajar yang pada awalnya KELIRU membaca huruf-huruf bersambung, telah dapat membaca dengan baik, disamping menjaga bacaan panjang dan pendek harakat. 

Ada juga antara mereka, yang pada awalnya, bacaan TERSANGKUT-SANGKUT, Alhamdulillah telah lancar membaca, setelah mengikuti kaedah pengajian bersama kami. 

Ini termasuklah perkongsian yang diberikan untuk bagaimana berhenti ketika membaca ayat-ayat Al-Quran yang panjang. 

Antara berberapa KEISTIMEWAAN Menjadi Ahli CEPAT QURAN;

1. Dapat mengulang-ulang akses kesemua 155 video pengajian Al-Quran bermula dari Asas mengenal dan sebutan huruf Hijaiyyah. Ini beerti anda akan dibimbing secara berperingkat sehingga menguasai ilmu Tajwid dengan baik.

2. Mempelajari Kaedah Al-Barqy, satu kaedah pengajian Al-Quran yang menggunakan KATA KUNCI dan bersifat anti-lupa, MUDAH DIINGAT dan DIIKUTI.

3. Mengikuti satu kaedah pengajian yang SISTEMATIK dan TERSUSUN, dari mula menyebut huruf sehingga mahir Tajwid, insyaAllah. 

4. BOLEH DIULANG-ULANG TANPA HAD sehingga mahir. 

5. Dapat belajar mengikut fleksibiliti dan KESELESAAN tempat dan masa ANDA sendiri. 

6. Guru pembimbing Al-Quran bersanad, bertauliah dan berpengalaman. 

7. TIADA YURAN BULANAN atau TAHUNAN, dengan hanya membayar sekali yuran keahlian (RM50), anda akan mendapat akses kesemua video pengajian SEPANJANG HAYAT.

8. Anda akan dibenarkan menyertai ‘Closed Group’ Facebook kami, dimana banyak lagi video-video pengajian secara ‘live’ atau rakaman di dalam kelas untuk jadikan bahan pengajian. 

9. Selepas menjadi ahli Cepat Quran, segala penambahbaikan yang ciri-tambahan akan dapat diakses secara percuma (untuk ahli sahaja).

APLIKASI INI SANGAT SESUAI BAGI;

Mereka yang menjalani jadual kerja yang tidak tentu masa dan sering bertukar-tukar.

2. Sesuai bagi mereka yang ingin belajar membaca Al-Quran dari Asas dan berperingkat.

3. Untuk dijadikan sebagai tempat rujukan untuk mengingati kembali hukum-hukum tajwid dan cara bacaan Al-Quran secara bertajwid dengan cara yang mudah diikuti. 

4. Dijadikan alat bantuan awal membaca Al-Quran bagi semua peringkat umur. 

Di setiap telefon kita, mungkin ada Aplikasi Facebook, instagram, WhatsApp, dan perbagai lagi Aplikasi yang lain untuk tujuan yang berbeza. 

Kini dengan adanya Aplikasi CEPAT QURAN, sekurang-kurangnya ianya dapat memenuhi keperluan Rohani kita, untuk mengingati Allah melalui pembacaan Al-Quran, yang juga merupakan MUKJIZAT dari ALLAH.

Kami ingin menjemput Muslimin dan Muslimat untuk menjadi AHLI CEPAT QURAN, untuk merasai sendiri perubahan pada kualiti bacaan Al-Quran anda, semoga dengan itu dapat mengeratkan lagi hubungan kita dengan ALLAH.

Aplikasi ini boleh dimuat turun di App Store bagi pengguna iphone,  KLIK LINK untuk download https://itunes.apple.com/my/app/cepat-quran/id1460001511?mt=8 

dan Google Play bagi pengguna Android yang lain, KLIK LINK untuk Download https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fatehah.cepatquran

MUAT TURUN SEKARANG, dan rasai sendiri peningkatan mutu bacaan Al-Quran anda. 

KINI, DIMANA-MANA DAN BILA-BILA MASA ANDA DAPAT BELAJAR MENGAJI.  

Hubungi kami untuk sebarang persoalan mengenai Aplikasi CEPAT QURAN, En. Farkhan http://www.wasap.my/+601116217797

Atau anda dijemput datang ke pejabat operasi kami 

FATEHAH LEARNING CENTRE,

27-2, Jalan Wangsa Delima 2A, Seksyen 5,Wangsa Maju

53300 Kuala Lumpur.

Sila Layari  https://cepatquran.com/ untuk meneruskan bacaan mengenai CEPAT QURAN.

Loading

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top